Studieblog

En blog for faglige observationer o.l.

søndag, november 05, 2006

"Hvad børn laver på nettet?



På Kulturministeriets hjemmeside under børnekulturens netværk, ligger en side, som omhandler Børnekultur på nettet

8 Comments:

At 08:05, Blogger Malene :) said...

Godmorgen Kathe,

Jeg giver dig fuldstændig ret i af det er ærgeligt at hovedparten af ungernes nettid bliver brugt på at spille. For mig er det nærmest som at gå forbi en åben slikbutik, når børnene ikke bliver undervist mere i at bruge nettet til netop det du beskriver.
Men så har vi jo en opgave Kathe når vi kommer "derud", så det er bare med at smøge ærmerne op *G*

 
At 12:01, Anonymous Anonym said...

Hej Kathe (og Malene)
Det er så ikke helt rigtig at de ikke bliver undervist i at finde rundt, eller og er mine bare heldige, de kommer tit hjem og har siddet ved komputern med en underviser i ryggen og er vilde for at vise frem hvad de har haft gang i... Men den største underviser de har, er hindanden og learning by doing, det er akurat li som Helen og Lis siger, man kan vise og fortælle men den egentlige læringsproces sætter først for alvor igang når de selv går igang. Så lad os alle give dem rige chacer for dette...
Yvonne

 
At 13:16, Blogger Kathe said...

Jeg tror da dine børn er heldige. Learning by doing er rigtig godt, men de skal da introduceres for programmerne, før de kan bruge dem, vil du ikke mene det :)

 
At 13:39, Anonymous Anonym said...

Hej Kathe
Jo måske... eller og er det bare os der er lidt rustne og skal smøres *lol*
Alvorligt - De kommer hjem med et nyt spil, instalerer det og går igang, uden intro... Ja jeg har forsøgt mig med at sætte mig ind i nogle af dem uden held. De kan bare det der, det er deres verden, de prøver sig da bare frem eller går online og spørger, de ser det ikke som et problem at de ikke kender det men som en udfordring.
Yvonne

 
At 07:14, Blogger Henny Solskin said...

Hej Kathe...jeg tror, at problemet lægger hos de lærere/pædagoger, der mangler efteruddannelse for er man ikke selv fortrolig med nettets muligheder og måske endda usikker på om computeren er "ven eller fjende" kaster man sig ikk ud i de vilde projekter...

 
At 14:36, Blogger lis faurholt said...

Er der forskel på det site Kulturministeriet planlægger og Arto?

 
At 20:52, Blogger Kathe said...

Kultuministeriet har, som jeg læser det, planer om en samling af internetsider. Bibliotekernes, museers o.l. officielle hjemmesider.

 
At 19:49, Blogger lis faurholt said...

Du skal lige have hevet op i strømpeskafterne, Kathe - dit lange link i bloggen skal du lægge ind som et hyperlink i stedet (brug den metode, der er beskrevet i papiret "Links i bloggens posts"). Så såre du har gjort det, vil din højre spalte smutte nok så nydeligt op på plads igen ;)

 

Send en kommentar

<< Home